Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-plantencursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland.

Datum: vrijdag 03 november 2023 00:00 Download agenda-item

Plaats: Oldenburg


GEFD-Tagung Oldenburg ('Duitse FLORON-dag')

Jaarlijks, 3-daags symposium van de Duitse floristen, met circa 100 deelnemers. Deze keer vlakbij de Nederlandse grens, in Oldenburg. Met een lezing van Laurens Sparrius over het werk van FLORON, Leni Duistermaat (Naturalis) en vele Duitse onderzoekers op het gebied van systematisch en ecologisch onderzoek. Het symposium start met een excursie naar het schwimmende Moor, het enige buitendijkse veengebied in Europa dat laat zien hoe de kustlijn in het Waddengebied er duizenden jaren geleden uit moet hebben gezien. Dit symposium is zeker geschikt voor Nederlandse floristen die niet bang zijn voor presentaties in het Duits. Meer informatie op http://www.flora-deutschlands.de/ (in het blauwe vlak: Jahrestagung).

Vorige Excursie Appelzak
Volgende Flora Festival

 

 

 

 Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven