Activiteiten

Datum evenement: zondag 01 oktober 2023 10:30 Exporteren evenement

Evenement locatie: Nijmegen


Excursie Veur Lent

Op zondag 1 oktober 2023 is er een excursie naar het eiland "Veur Lent" bij Nijmegen, onder leiding van Peter Wetzels.

Verzamelen om 10:30 uur bij Station Nijmegen op het Stationsplein.

Mensen die met de auto komen moeten zelf uitpuzzelen waar ze het beste kunnen parkeren. Dat kan bijvoorbeeld op de kade aan de Lentse zijde van de Waal (Parmasingel/Lentse Warande), of aan de Nieuwe Markststraat in Nijmegen. Autorijders kunnen zich ook bij de excursie aansluiten aan de voet van de trap naar de spoorbrug bij het Ossenwaardpad om 11.00.

Er worden langs de Waal altijd heel bijzonder soorten gevonden. Riempjes, Rechte ganzerik, Geoorde zuring, Grote stekelnoot, Handjesgras, Oostenrijkse en Peperkers, Welriekende en Liggende ganzenvoet, Vertakte paardenstaart, Duifkruid en Zandweegbree. Het is altijd lastig te voorspellen wat we gaan vinden gezien het dynamische karakter van de rivieroevers. 

Afgelopen jaar was ik een excursie aan het voorlopen en toen bleek dat het waterpeil snel aan het stijgen was. Ik zag al veel planten onder water staan en tot de beoogde excursie datum zou het water nog eens 60 centimeter stijgen. Dus die excursie ging niet door. De planten zijn er nog wel maar zijn dan natuurlijk niet te benaderen. Ik organiseer dus deze excursie met verplichte aanmelding.

Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn en een situatiekaart.

Contact en verplichte aanmelding floronamsterdam@gmail.com

Tijdens de excursie: 06-44558870.Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven