Programma FLORON-dag 2017

Op 9 december a.s. tussen 10 en 16 uur vindt de jaarlijkse FLORON-dag plaats, in de vertrouwde ambiance van het Linnaeusgebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dit jaar is het thema "300 jaar planten kijken", vanwege het 300e geboortejaar van David de Gorter, de botanicus die de eerste flora van Nederland schreef. De diverse sprekers zullen, ieder vanuit zijn of haar eigen achtergrond, hun licht op dit thema laten schijnen. Zo komt Piet Bremer van de Provincie Overijssel ons vertellen over hoe je de geschiedenis van het landschap aan planten kunt aflezen en zal Joop Schaminée ingaan op zijn specialisme, de vegetatiekunde. We kijken ook naar de toekomst, waarin we een manier moeten vinden om om te gaan met steeds meer exoten in het Nederlandse landschap, al zal Norbert Peeters ons ervan proberen te overtuigen dat exoten ook een toegevoegde waarde kunnen hebben.

Speciale aandacht is er voor oever- en waterplanten. Roelf Pot leidt ons in in het onderzoek naar waterplanten door de jaren heen en Kees Groen van het meetnet Zoete Rijkswateren, zal uitweiden over het effect van maatregelen voor een verbeterde waterberging- en afvoer op de rivierflora. Onze eigen Michiel Verhofstad, de nieuwe projectleider, presenteert de cutting-edge resultaten van zijn promotieonderzoek bij het NIOO (Nederlands Instituut voor Ecologie) over woekerende waterplanten. Zo blijkt de mens een lange en innige geschiedenis met waterplanten te hebben, maar hoe die precies in elkaar steekt kom je dan te weten!

Natuurlijk is er ook een terugblik op de diverse projecten waar FLORON en haar vrijwilligers zich dit jaar voor ingezet hebben, zijn er diverse workshops en mag de traditionele quiz niet ontbreken. Ook zijn de meest bijzondere vondsten van het jaar weer te bewonderen. Bovenal is de FLORON-dag de ultieme gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten en op de markt de mooiste boeken te bemachtigen. Dus graag tot ziens op 9 december!


Het definitieve programma wordt volgende maand bekendgemaakt. 
Uw mening telt!

Heeft u een tip voor ons? Laat het ons weten op info@floron.nl.


Aanmelden FLORON-dag 2017

Met dit formulier geef je je op voor de FLORON-dag op zaterdag 9 december 2017. Noteer je naam alsjeblieft zorgvuldig: er ligt bij binnenkomst een naamkaartje voor je klaar.

Donateurs krijgen op de FLORON-dag een gratis koffiebon.

* Required

Standhouders

De volgende standhouders waren aanwezig op de FLORON-dag 2016:

Boeken, tijdschriften, kunst

Partnerorganisaties
Plantenzaden
Soortenorganisaties
Wil je ook een stand op de FLORON-dag 2017? Mail dan naar info@floron.nl.