Wegens uitbreiding zoekt FLORON met spoed een

 

ProjectMEDEWERKER FLORA

 

FLORON is op zoek naar een enthousiaste projectmedewerker die per direct beschikbaar is voor veldwerk en vrijwilligersondersteuning. Voor lopende projecten rondom onder andere oever- en waterplanten zoeken we iemand met enige kennis van de flora van Nederland die zelfstandig (veld)werk kan organiseren en uitvoeren binnen lopende projecten. Daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden van belang gezien de contacten met gebiedsbeheerders en vrijwilligers. Ben jij een zelforganiserend type met ervaring in het inventariseren van flora en vind je het leuk om vrijwilligers met vragen op weg te helpen? Laat het ons weten!

 

Wat DOET FLORON?

FLORON houdt zich bezig met onderzoek naar en bescherming van de wilde planten in Nederland. Dit gebeurt onder andere door het stimuleren en coördineren van een landelijk netwerk van ruim 1500 actieve vrijwilligers, dat het voorkomen van deze soorten onderzoekt en monitort. FLORON zet haar expertise en die van het vrijwilligersnetwerk in voor een betere bescherming en het duurzaam behouden van soorten en hun leefgebieden. FLORON verricht (veld)onderzoek, geeft adviezen voor beheer en beleid, geeft praktijkgerichte cursussen en maakt voorlichtingsmateriaal. Er wordt gewerkt aan 4 pijlers: 1) vrijwilligers en data, 2) onderzoek, 3) bescherming en 4) draagvlakvergroting voor bescherming.

FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) is een merknaam die gevoerd wordt door Stichting RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland). Het Landelijk Bureau van FLORON maakt onderdeel uit van Stichting RAVON. RAVON heeft 47 medewerkers in dienst in Nijmegen en Amsterdam. Het FLORON-team bestaat uit 7 medewerkers.


Wij bieden

  • Een functie voor 32 uur per week in Nijmegen (eventueel 16 - 24 uur in de eerste maanden)
  • Een aanstelling tot het einde van het jaar met uitzicht op verlenging
  • Een salaris conform schaal 7, met een maximum bruto salaris van € 2.910,- bij een voltijdaanstelling (40 uur/week) met doorgroeimogelijkheid naar schaal 8; max. € 3.291,- bij 40-urige werkweek), in overeenkomst met ervaring, opleiding en de zwaarte van het takenpakket
  • Een uitdagende werkomgeving met vakinhoudelijke specialisten
  • Een flexibele werkomgeving in een informeel en collegiaal team

Procedure      

Je motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met zondag 2 juli as. sturen naar kantoor@ravon.nl, o.v.v. ‘Vacature FLORON Projectmedewerker’. Voor inlichtingen kun je bellen met Jeroen van Zuidam (projectleider flora – aquatisch ecoloog / 06-27101697 / zuidam@floron.nl). De eerste gespreksronde vindt plaats op 4 en 5 juli as. bij RAVON te Nijmegen.

Nieuws

De flora is flink 'in beweging'. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Ook nieuwsberichten over FLORON als organisatie, over nieuwe projecten en projectresultaten tref je hier aan. Daarover is ook regelmatig te lezen in ons tijdschrift PLANTEN

Bekijk ook het archief van de digitale nieuwsbrief van FLORON.