Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018
Wageningen   za 29 t/m zo 30 september 2018
 


Streepexcursie Hilversum. Nimrodpark en Heksenweitje. (FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 29 april 2018
 
 

Zondag 29 april 2018 Excursieleider Peter Wetzels
Verzamelen om 10:30 bij de kruising Beethovenlaan en Bachlaan (Coördinaten 139.18- 472.61). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in ‘Eten en Drinken’ in museum Beeld en Geluid.

In het hok is een stuk van het Spanderswoud gelegen. Ook ligt in hok het Heksenweitje: het nog het laatste stukje middeleeuwse eng (akker) van Hilversum wat nog niet bebouwd is. De rest van het hok omvat een villawijk met zwaar geboomte. Een hok die in het voorjaar op zijn mooist is. In 1994 voor het laatst intensief bekeken.

De streepexcursie is ook voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1975 gevonden zijn. Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Heksenweitje