Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018
Wageningen   za 29 t/m zo 30 september 2018
 


Witte vlekken excursie bij Zuidland (FLORON D16 Zuid-Holland Zuid)

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
zaterdag 26 mei 2018 10:00
 
 

Rond Zuidland (tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis) ligt een blok van 5 x 5 kilometer waar te weinig recente gegevens van bekend zijn. We noemen dat een witte vlek. Tijdens deze excursiedag gaan we die witte vlek inkleuren door zo veel mogelijk biotopen te verkennen op één dag. We gaan in een paar groepjes uiteen en iedere groepje verkent een of twee kilometerhokken. Aan het eind vergelijken we de vondsten. Het doel is niet in de eerste plaats om de kilometerhokken goed te inventariseren, maar vooral om  veel verschillende biotopen binnen het 5 km x 5 km te bezoeken zodat het totaal aantal soorten in de 'witte vlek' hoog wordt. Dus, we mogen de krenten uit het landschap pikken.

Twee jaar geleden deden we een witte vlekken excursie op Goeree-Overflakkee en was het een groot succes. Het gaat nu om atlasblok 37-54 (x-coordinaten 75-80 en y-coordinaten 425-435) met onder andere Polder Biert, de dorpen Zuidland en Abbebroek en het riviertje de Bernisse.

Verzamelpunt: Parkeerplaats Oude Veerdam, Zuidland
(aan de rand van Zuidland, ten westen van het riviertje de Bernisse, dichtstbijzijnde adres is Oude Veerdam 10)
OV reizigers kunnen een lift krijgen vanaf metrostation Spijkenisse De Akkers (het uiteinde van de metrolijn).

Meer info bij Willemien Troelstra, districtscoördinator: willemien.troelstra@xs4all.nl
Vooraf opgeven: graag, en in ieder geval als je een lift wil vanaf het metrostation.