Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Symposium Heel Drenthe Zoemt

vrijdag 17 november 2017
 
 

FLORON, De Vlinderstichting, de Drentse Milieufederatie en de Provincie Drenthe organiseren op 17 november de manifestatie Heel Drenthe Zoemt! in Assen. Er is een inhoudelijk programma samengesteld waarin de aanpak van en ervaringen met ecologisch bermbeheer centraal staan. Het symposium is bedoeld voor iedereen die met bermen in Drenthe te maken heeft, vanuit beleid, beheer, monitoring of vergunningverlening. Tijdens de manifestatie ‘s ochtends praten we Drentse bestuurders, ambtenaren, inwoners en boeren bij over de biodiversiteit van het agrarisch landschap van Drenthe. Hoe staat het ervoor met de soorten in de bermen en het boerenland? Samen gaan we op zoek naar een inspirerende gemeenschappelijke aanpak voor versterking van biodiversiteit in het buitengebied.Tijdens het bermensymposium ’s middags informeren we ambtenaren, beheerders en andere betrokkenen over het belang van bermen voor de biodiversiteit en gaan we in op ecologisch bermbeheer.

Ochtendprogramma

09:30 – 12:00 Met onder meer de prijsuitreiking aan de gemeente met het beste bermbeheer en presentaties over bloemen en bestuivers op het boerenland.

Middagprogramma

Dagvoorzitter: Joop Verburg

13:00 – 13:00 Inloop en welkom
13:30 – 14:00 Mijn berm bloeit: het belang van bermen in het buitengebied voor biodiversiteit
14:00 – 14:30 Praktijkvoorbeeld 1 bermbeheer in Drenthe
14:30 – 15:00 Pauze
15:00 – 15:30 Ecologisch bermbeheer – do’s en don'ts
15:30 – 16:00 Praktijkvoorbeeld 2 bermbeheer in Drenthe
16:00 – 17:00 Afronding en borrel

De komende tijd worden de details van het programma verder ingevuld.

Locatie

Provinciehuis Drenthe, Westerbrink 1, Assen

Aanmelden kan tot en met 10 november
Deelname aan het symposium is gratis. Geef bij het aanmelden aan of je naar het ochtend- of middagprogramma komt (of beide). Naar het aanmeldingsformulier.