Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Wilgenexcursiedag (FLORON Zuid-Holland Zuid) VOL

zaterdag 19 augustus 2017 10:00
 
 

Ik durf wilgen vaak geen naam te geven en ik ben niet de enige; veel mensen vinden het lastig om wilgen op naam te brengen.  Daarom organiseren we in samenwerking met Theo Muusse deze Wilgendag.

Programma: een korte presentatie, een bezoek aan het salicetum (arboretum met alleen maar wilgen) en daarna puzzelen om typische en atypische wilgen op naam te brengen. Je leert de belangrijkste kenmerken om soorten te herkennen en te weten wanneer je te maken hebt met een kruising. We kunnen ook de wilgendeterminatietabel van de Belgische wilgenspecialisten uitproberen.

Locatie: Biesbosch museum, De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam
Wil je carpoolen? Geef het tijdig door dan breng ik vraag en aanbod bij elkaar. OV reizigers kunnen om 9.15h bij de achterkant (parkeerterrein) van station Dordrecht een lift krijgen.

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl
maximum: 25 deelnemers (is bereikt)