Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018
Wageningen   za 29 t/m zo 30 september 2018
 


Opwarmexcursie bij Carnisse grienden (FLORON Zuid-Holland Zuid)

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
zaterdag 21 april 2018 10:00
 
 

Een excursie om er (weer) in te komen: voor beginners die willen leren inventariseren en voor de gevorderden die er zo in het begin van het seizoen weer lekker in willen komen door plantennamen en determinatiekenmerken weer even op te halen. Maar, ook gewoon als je nieuwsgierig bent naar de (voorjaars) flora in een griend zoals Bittere veldkers, Spindotter, Springzaden, Wilgen en Reuzenzwenkgras.

Kilometerhok 92-428 omvat een stuk Carnissegriend en een paar beboomde dijken met akkers ertussen.  Als er veel belangstelling is kunnen we uitwijken naar een westelijker gelegen hokken met stukjes Rhoonse of Carnissegrienden.

Verzamelen bij Parkeerplaats Carnissegrienden (gelegen langs de weg met de naam Koedood, net ten zuidwesten van Carnisselande, gemeente Barendrecht). De parkeerplaats is 15 minuten lopen vanaf het eindpunt van tram 25 in Carnisselande.

kilometerhokken: 092-428 (+ 091-427)

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl