Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Dongen & 's Gravenmoer do 31 mei t/m zo 3 juni 2018
Hollands Duin vr 22 juni t/m zo 24 juni 2018 
Ameland vr 24 t/m zo 26 augustus 2018

 

 

Opwarmexcursie bij Poortugaal (FLORON Zuid-Holland Zuid)

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
zaterdag 22 april 2017 10:00
 
 

Een excursie om er (weer) in te komen: voor beginners die willen leren inventariseren en voor de gevorderden die er zo in het begin van het seizoen weer lekker in willen komen door plantennamen en determinatiekenmerken weer even op te halen. We kunnen grasduinen in twee kilometerhokken ten Noorden van Poortugaal met een parkachtig gebied met wat bebouwing, bos, water, grasvelden etc. En, aangezien deze hokken al lang (sinds 2001 en 1991) niet zijn geïnventariseerd is alles wat we noteren een bijdrage aan de verspreidingskaartjes.

kilometerhokken: 086-431+ 087-431

Verzamelen: metrostation Poortugaal (tussen Rotterdam en Spijkenisse)

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl