Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018
Wageningen   za 29 t/m zo 30 september 2018
 


FLORON-dag 2017

zaterdag 9 december 2017
 
 

De FLORON-dag vindt plaats op zaterdag 9 december 2017 in het Linnaeusgebouw (Heyendaalseweg 137) in Nijmegen. Het thema van de dag is 300 jaar planten kijken. In 1717 werd David de Gorter, auteur van de eerste flora van Nederland, geboren. Op het programma staan twee parallelle lezingensessies en meerdere workshops. In de pauzes kan men stands bezoeken van boekverkopers en natuurorganisaties. En natuurlijk is het Nationaal Herbarium Nederland aanwezig met herbariummateriaal van de meest bijzondere en zeldzame vondsten van 2017. De FLORON-dag wordt georganiseerd door FLORON en de KNNV.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.