Contact

Districtscoördinator:

Peter Wetzels
Diemzigt 39
1111 TX Diemen
tel. 020-6928352
floronamsterdam@gmail.com
www.floronamsterdam.nl

Teamleden:

Claud Biemans
Ton Denters


Plantenwerkgroepen:

Floragroep van IVN Gooi e.o.
Coördinator: Christine Tamminga
ctamminga@waldeck.demon.nl
Werkgebied: Het Gooi
Actieve leden: 10-20 personen


Planten Werkgroep KNNV Amsterdam
Coördinator: Peter Wetzels
floronamsterdam@gmail.com
020 - 6928352
Werkgebied: Amsterdam
Actieve leden: 12 personen


Plantenwerkgroep IVN-Amstelveen 
Coördinator: Henk Glas
henk.glas@ziggo.nl
020-6470737
Werkgebied: Amstelveen e.o.
Actieve leden: 15 personen


Werkgroep Planten KNNV afd. Zaanstreek-Waterland
Coördinator: Ank Veenis
ankveenis@gmail.com
0756-426245
Werkgebied: Zaanstreek Waterland
Actieve leden: 12 personen

Activiteiten D14

zondag 29 april

Zondag 29 april 2018 Excursieleider Peter Wetzels
Verzamelen om 10:30 bij de kruising Beethovenlaan en Bachlaan (Coördinaten 139.18- 472.61). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in ‘Eten en Drinken’ in museum Beeld en Geluid.

In het hok is een stuk van het Spanderswoud gelegen. Ook ligt in hok het Heksenweitje: het nog het laatste stukje middeleeuwse eng (akker) van Hilversum wat nog niet bebouwd is. De rest van het hok omvat een villawijk met zwaar geboomte. Een hok die in het voorjaar op zijn mooist is. In 1994 voor het laatst intensief bekeken.

De streepexcursie is ook voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1975 gevonden zijn. Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Heksenweitjezondag 27 mei

Zondag 27 mei 2018 10.30u, Weesp

Verzamelen om 10:30 bij de uitgang Station Weesp oostzijde: Leeuwenveldseweg (Coördinaten 131.64.- 480.55). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in een van de café’s in het centrum zoals ‘Toeters en Bellen’ of Heksenketel.

Het hok bevat een deel van de oude kern en aan de westkant nieuwbouw. Ook een spoordijk en de Vecht kruisen het hok. In 1997 voor het laatst intensief bekeken. Dit hok is precies 30 jaar geleden voor het laatst goed bekeken en doet ook mee met de lustrum activiteit 30 jaar oude hokken.

De streepexcursie is ook voor beginnende inventariseerders. Basiskennis van de Flora is vereist. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte).

Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding  Weesp.zaterdag 9 juni

Zaterdag 9 juni 2018 Excursieleider Peter Wetzels

Verzamelen om 10:30 bij de Noord uitgang van het station: Diemerdreef. (Coördinaten 125.53-482.60). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Grand Café Berlin.

Een echte stadshok. Veelal nieuwbouw van einde vorige eeuw. Ook een industrieterrein, spoordijk en een park. In 1997 voor het laatst intensief bekeken.

Deze excursie is ook voor beginnende inventariseerders. Basiskennis van de flora is vereist. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Diemen.zaterdag 16 juni

Zaterdag 16 juni 2018. Hilversumse kanaal (Hok 136-470)

Verzamelen om 10:30 bij de parkeerplaats van Intratuin Hilversum (Kromme Rade 2a, 1241 LK Kortenhoef, coördinaten 136.84-470.13). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Intratuin Hilversum.

Het hok van het Hilversumse kanaal is vrij landelijk: er loopt een kerkepad doorheen: het Oppad, dus de veenweiden zijn goed te bezoeken. Er is ook bebouwing  aan weerszijden van de’s Gravelandse Vaart. Dit hok is precies 30 jaar geleden voor het laatst goed bekeken en doet ook mee met de lustrum activiteit 30 jaar oude hokken.

Aanmelden (verplicht en moet voor 8 juni) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com.
Zet in de titel Aanmelding  Hilversumse kanaal


zondag 17 juni

Zondag 17 juni 10.00u, Bussum.

Midzomerplantenjacht langs bermen van de Ceintuurbaan en in Park de groene long.

Verzamelen bij de Verlosserkerk, op de hoek van de Ceintuurbaan en de H.A. Lorenzweg in Bussum.

Meer informatie en aanmelden via: ctamminga@waldeck.demon.nl


footer
1 2

FLORON District 14 - Groot-Amsterdam

Organisatie

In het district zijn een aantal groepen actief: de plantenwerkgroep KNNV-Amsterdam, één groep in Zaandam en één in Uithoorn. Verder zijn er diverse enthousiaste eenlingen in het centrum van Amsterdam en in Amsterdam-Zuidoost. Er is een nieuwsbrief die één keer per jaar verschijnt. Ook verzorgt Ton Denters één keer per jaar een overzicht van bijzondere plantenvondsten.

Karakteristiek

De
 in het district centraal gelegen agglomeratie Amsterdam met zijn buurgemeenten is het meest opvallend. De oude binnenstad van Amsterdam, de groene buitenwijken van Amsterdam met Amstelveen en Diemen, de industrieterreinen en de havens van Amsterdam en Zaandam vormen een duidelijk voorbeeld van het Urbane district. Het gelede karakter van de bebouwing levert een eindeloze hoeveelheid aan 'rafelranden' met vele botanische verassingen.

In het noorden ligt het licht brakke veenweidegebied: Waterland, 't Twiske en de vaarpolders in de Zaanstreek. Met aan het noordelijk randje net nog oude zeeklei van de Purmer.

Het westen bestaat uit de Haarlemmermeerpolder: goeddeels Schiphol en de opgespoten zandterreinen van het westelijk haven gebied.

Het zuiden en het oosten omvat het noordelijk deel van het Utrechts-Hollands plassen gebied zoals de Vinkeveense, de Loosdrechtse en de Ankeveense plassen. En natuurlijk het Naardermeer.

De oostrand maakt het district nog eens gevarieerder met de zandgronden van de Utrechtse Heuvelrug. Natuurbouw levert hier kleine juweeltjes zoals Laegieskamp, Cruysbergen en Crailoo.

Lezenswaardig
De muurflora van Noord-Holland (nieuwsbericht)