Contact

Districtscoördinator:

Peter Wetzels
Diemzigt 39
1111 TX Diemen
tel. 020-6928352
floronamsterdam@gmail.com
www.floronamsterdam.nl

Teamleden:

Claud Biemans
Ton Denters


Plantenwerkgroepen:

Floragroep van IVN Gooi e.o.
Coördinator: Christine Tamminga
ctamminga@waldeck.demon.nl
Werkgebied: Het Gooi
Actieve leden: 10-20 personen


Planten Werkgroep KNNV Amsterdam
Coördinator: Peter Wetzels
floronamsterdam@gmail.com
020 - 6928352
Werkgebied: Amsterdam
Actieve leden: 12 personen


Plantenwerkgroep IVN-Amstelveen 
Coördinator: Henk Glas
henk.glas@ziggo.nl
020-6470737
Werkgebied: Amstelveen e.o.
Actieve leden: 15 personen


Werkgroep Planten KNNV afd. Zaanstreek-Waterland
Coördinator: Ank Veenis
ankveenis@gmail.com
0756-426245
Werkgebied: Zaanstreek Waterland
Actieve leden: 12 personen

Activiteiten D14

zondag 2 september

Zondag 2 september 2018 Excursieleider Peter Wetzels

Streepexcursie Amsterdam Slotervaart (Hok: 116-484).

Verzamelen om 10:30 voor het Dierenziekenhuis, Leuvenstraat 12 (Coördinaten 116.11 - 484.35). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in het Slotervaartziekenhuis.

Een echte stadshok. Veelal nieuwbouw van deze eeuw met veel groenstroken. In 1993 voor het laatst intensief bekeken.

De streepexcursie is ook voor beginnende inventariseerders. Basiskennis van de Flora is vereist. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte).Aanmelden bij (niet verplicht) en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Slotervaart.zondag 16 september

Zondag 16 september 2018 10.30u, Zeeburgereiland (hok 126-487).
 
Excursieleider Peter Wetzels.

Verzamelen om 10:30 bij de parkeerplaats bij Haddock aan het einde van Faas Wilkesstraat. (Coördinaten 126.76-487.18). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Haddock.

Een bewogen geschiedenis. Tot 15 jaar geleden lag hier een waterzuivering. Toen 10 jaar braakland en in de laatste jaren in razend tempo (bijna) volgebouwd. Er zijn nog veel ruige overhoekjes. In 1996 voor het laatst bekeken, maar het hok is nu heel anders.

De streepexcursie is ook voor beginnende inventariseerders. Basiskennis van de Flora is vereist. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte).Aanmelden bij (niet verplicht) en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Zeeburg.zondag 30 september

Zondag 30 september 2018, Bussum-Noord (Hok 139-477) 

Excursieleider: Peter Wetzels
Verzamelen om 10:30 bij de uitgang van station Naarden-Bussum (Coördinaten 139.35-477.00). De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Grand Cafe Archibald.

Dit is een echt stadshok. Veel villabouw maar ook een klein industrieterrein. Verder een spoorlijn dwars door het hok en zowaar ook nog een weiland. Dit hok is precies 30 jaar geleden voor het laatst goed bekeken en doet ook mee met de lustrum activiteit 30 jaar oude hokken.

De streepexcursie is ook voor beginnende inventariseerders. Basiskennis van de Flora is vereist. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte).

Aanmelden bij (niet verplicht) en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Bussum.


footer

FLORON District 14 - Groot-Amsterdam

Organisatie

In het district zijn een aantal groepen actief: de plantenwerkgroep KNNV-Amsterdam, één groep in Zaandam en één in Uithoorn. Verder zijn er diverse enthousiaste eenlingen in het centrum van Amsterdam en in Amsterdam-Zuidoost. Er is een nieuwsbrief die één keer per jaar verschijnt. Ook verzorgt Ton Denters één keer per jaar een overzicht van bijzondere plantenvondsten.

Karakteristiek

De
 in het district centraal gelegen agglomeratie Amsterdam met zijn buurgemeenten is het meest opvallend. De oude binnenstad van Amsterdam, de groene buitenwijken van Amsterdam met Amstelveen en Diemen, de industrieterreinen en de havens van Amsterdam en Zaandam vormen een duidelijk voorbeeld van het Urbane district. Het gelede karakter van de bebouwing levert een eindeloze hoeveelheid aan 'rafelranden' met vele botanische verassingen.

In het noorden ligt het licht brakke veenweidegebied: Waterland, 't Twiske en de vaarpolders in de Zaanstreek. Met aan het noordelijk randje net nog oude zeeklei van de Purmer.

Het westen bestaat uit de Haarlemmermeerpolder: goeddeels Schiphol en de opgespoten zandterreinen van het westelijk haven gebied.

Het zuiden en het oosten omvat het noordelijk deel van het Utrechts-Hollands plassen gebied zoals de Vinkeveense, de Loosdrechtse en de Ankeveense plassen. En natuurlijk het Naardermeer.

De oostrand maakt het district nog eens gevarieerder met de zandgronden van de Utrechtse Heuvelrug. Natuurbouw levert hier kleine juweeltjes zoals Laegieskamp, Cruysbergen en Crailoo.

Lezenswaardig
De muurflora van Noord-Holland (nieuwsbericht)