Cursusaanbod

FLORON geeft cursussen voor de herkenning van wilde planten voor zowel professionals als vrijwilligersgroepen. We streven ernaar om iedere één à twee jaar een nieuw cursusonderwerp toe te voegen aan het assortiment. Bij FLORON werken we het liefst vraaggestuurd: we komen graag naar je toe en bieden waar mogelijk maatwerk.

Voor professionals organiseren we de cursus vanaf € 250 per persoon per dag (excl. BTW).


Cursus waterplanten en waterkwaliteit

De kwaliteit van het water in sloten en vaarten, poelen en plassen is op hoofdlijnen af te lezen aan de planten die in het water groeien. In de cursus Waterplanten leer je niet alleen de belangrijkste waterplanten te herkennen, maar laten we ook zien hoe je met behulp van de ter plaatse voorkomende plantensoorten de waterkwaliteit kunt vaststellen. Voor professionals kunnen we ook kort ingaan op beheeraspecten.

Docent: Edwin Dijkhuis, Ruud Beringen, Maik Janssen en/of Jeroen van Zuidam
Duur: 1 x 6 uur (excursie) of 2 x 6 uur (theorie en excursie)
Datum: in overleg in de periode mei-september


HERKENNING VAN GRASACHTIGEN

Grasachtigen omvatten de plantenfamilies van de grassen, russen en zeggen. Speciaal voor terreinbeheerders verzorgt FLORON een complete cursus op de locatie waar u de kennis het meest nodig heeft.

Docent: Ruud Beringen
Duur2 dagen (theorie, excursie, determinatie)
Datum: in overleg in de periode mei-september


Herkenning van grassen

Wie de moeite neemt om gras van dichtbij te bekijken, ontdekt de grote verscheidenheid aan soorten. Alleen in Nederland komen al meer dan 200 verschillende soorten voor! In de basiscursus “Herkenning van grassen” maak je kennis met de meest kenmerkende grassen van graslanden, slootoevers en akkerranden én leer je ze in het veld te herkennen. 
 
Docent: Ruud Beringen
Duur1 x 6 uur (excursie) of 2 x 6 uur (theorie en excursie)
Datum: in overleg in de periode mei-september


Herkenning van zeggen

Zeggen staan bekend als een moeilijke groep om op naam te brengen. Toch zijn de meeste van de meer dan 65 verschillende soorten die in Nederland voorkomen met wat oefenen goed op naam te brengen. In de basiscursus “Herkenning van zeggen” maak je kennis met de meest voorkomende zeggen én geven we je tips hoe je ze in het veld kunt herkennen.

Docent: Ruud Beringen
Duur1 x 6 uur (excursie) of 2 x 6 uur (theorie en excursie)
Datum: in overleg in de periode mei-september"Zeer leerzaam voor in de praktijk" - Waterplanten cursus voor waterschap - 2018
(Foto: Drijvend fonteinkruid, Michiel Verhofstad)


Grassencursus Haarlem 2014 (foto: Stichting Natuurwerkgroepen)

 

Grassencursus Zuidwolde 2014 (foto: Natuurvereniging Zuidwolde)