Zomerplanten in de Crezeepolder (FLORON Zuid-Holland Zuid)

zaterdag 27 juli 2019 10:00

FLORON organiseert twee plantenexcursies in/rond de Crezéepolder, een nieuw stuk natuur met getijdebeweging tussen Ridderkerk en Hendrik-Ido Ambacht. Het is daar zowel voor beginners als ervaren floristen leuk om rond te kijken en landschappelijk een mooie plek langs de rivier. We doen dit in samenwerking met de Natuurvereniging IJsselmonde en het Zuid-Hollands Landschap.

  • 10.00h tot 16.00h: Inventarisatie-excursie
    Voor mensen die al enige ervaring hebben met planten inventariseren. We onderzoeken de kilometerhokken waar de Crezéepolder in ligt en eventueel ook het Ridderkerkse Griend.
  •  
  • 14.00h tot 16.00h: Zomerplanten-excursie
    Voor iedereen die kennis wil maken met/meer wil weten van wilde planten. De begeleider gaat samen met de deelnemers op zoek naar bloeiende (of op een andere manier opvallende) plantensoorten. 
    MAX 20 deelnemers (in twee groepjes van 10) Aanmelden via het Zuid-Hollands landschap.

Locatie:
Crezeepolder & Ridderkerkse griend
Verzamelplek: Crezeepolder, Ingang Het Nieuwe Veer, Oostmolendijk, Ridderkerk
Parkeren fietsen: ter plekke
Parkeren auto's: parkeerplaats Gorzenweg, Ridderkerk, daarvandaan vijf minuten lopen. Openbaar vervoer: Op 5 -10 minuten lopen liggen bushaltes waar meerdere buslijnen stoppen.

Opgeven

Voor de inventarisatie-excursie kunt u zich aanmelden bij willemien.troelstra@xs4all.nl. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.

Voor de zomerplantenexcursie van 14.00h moet u zich aanmelden via het Zuid-Hollands landschap en vragen we een excursiebijdrage. Hieraan kunnen maximaal 20 mensen deelnemen.