Artikelen januari 2017

Onze collega's van de Zoogdiervereniging zijn op zoek naar een nieuwe Projectleider Vleermuizen. Download de vacature. Reageren kan tot 1 maart 2017.


Onze collega's van RAVON zijn op zoek naar een projectmedewerker ter versterking van het team. Heb jij een goede kennis van de Nederlandse vis- en amfibiesoorten én affiniteit met vrijwilligersonderzoek? Bekijk de vacature. Reageren kan tot woensdag 15 februari 2017.    


Wereldwijd worden vele natuurbeschermers bedreigt voor hun inzet in de natuurbescherming! Teken de petitie en breng de problematiek op de politieke agenda.    


"Eén zwaluw maakt nog geen zomer, hoeveel dan wel?" Dat is de titel van de oratie van Ruud Foppen die hij vrijdag 20 januari ten gehore zal brengen tijdens zijn inauguratie als bijzonder hoogleraar Integrated Conservation Biology aan de Radboud Universiteit. Jaarlijks verzamelen duizenden enthousiaste vrijwilligers een veelvoud aan gegevens over de natuur in Nederland. ‘Als veldbiologen moeten we dat koesteren. Aan gegevens alleen hebben we echter niets. Analyse en interpretatie ma...

[Lees verder...]


Nieuws

De flora is flink 'in beweging'. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Ook nieuwsberichten over FLORON als organisatie, over nieuwe projecten en projectresultaten tref je hier aan. Daarover is ook regelmatig te lezen in ons tijdschrift PLANTEN

Bekijk ook het archief van de digitale nieuwsbrief van FLORON.