Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Basiscursus determineren van planten (IVN Nieuwegein - IJsselstein e.o.)

maandag 6 mei 2019 19:30
 
 

Basiscursus determineren van planten verzorgt door IVN Nieuwegein - IJsselstein en omstreken onder leiding van Frans kok, Richard Janzen, Rond van der Pal, Margriet van der Sloot en Karin Lenten.

LET OP! De cursus bestaat uit 5 cursusavonden (allen op maandagavond): 6 mei, 13 mei, 27 mei, 3 juni en 26 augustus. De cursus duurt van 19.30u tot 21.30u.

De cursus zal plaatsvinden in het Milieu Educatie Centrum (Natuurkwartier) aan de Geinoord 9 te Nieuwegein. Aan deze cursus zijn kosten verbonden: €15,- (IVN-leden), €25,- (niet leden). De cursus wordt aangeboden inclusief cursusmap, koffie en thee.

IVN afdeling  Nieuwegein - IJsselstein en omstreken heeft een cursus ontwikkeld die als doel heeft u op een eenvoudige en leuke manier te laten kennismaken met het determineren van wilde planten. We beginnen met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. U leert te kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten binnen en buiten. Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna gaat u gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een flora. 

Voor aanmeldingen (verplicht) en meer informatie: Frans Kok, franskok@hetnet.nl (030-6034297 of 06-20396805). Betaling geldt als definitieve opgave.