Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Districtsbijeenkomst (FLORON Hollands Duin)

zaterdag 13 april 2019 13:00
 
 
Districtsbijeenkomst FLORON district Hollands Duin 2019.

Op deze dag worden de plannen voor 2019 besproken. Op het programma staan het verslag over 2018, de plannen voor Het Nieuwe Strepen en het klassieke strepen, presentaties over determinatieproblemen bij nieuwe soorten e.a., de flora van de Duin- en Bollenstreek ‘Van Aardaker tot Zwanenbloem’, het Meetnet Muurplanten in Den Haag (o.a. presentatie van door het Soortenbeschermingsfonds gesubsidieerde informatiefolder) en floristisch onderzoek op het Kennemerstrand, het excursieprogramma en wat verder ter tafel komt. Het boek ‘Van Aardaker tot Zwanenbloem’, streeplijsten, informatiefolders en hesjes zijn verkrijgbaar. Neem s.v.p. contant geld mee. Ter afwisseling is er een rondleiding over de Heimanshof onde rleiding van Dick Gatsonides.

We maken gebruik van de Kijkdoos op de Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1 te Hoofddorp. De bijeenkomst begint om 13.00 uur en sluit om 16.00 uur. De locatie kun je vinden via de website www.deheimanshof.nl.

Opgeven verplicht: nikobuiten@online.nl.