Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Streepexcursie Oudekerk aan de Amstel (FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 26 mei 2019 15:30
 
 
Streepexcursie Oudekerk aan de Amstel (km-hok 121-478) onder leiding van Peter Wetzels.

Verzamelen om 10:30 op het pleintje voor de supermarkt de Plus Dorpsstraat 23. De excursie duurt tot 16:00. Koffie/theepauze op een van de vele terrassen in het dorp. Een oude dorpskern, het groengebied Elzenhove en de oevers van de Amstel bevatten een breed palet aan biotopen.

De streepexcursie is ook voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Ouderkerk.