Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Begin(ners)excursie Hekelingen bij Spijkenisse (FLORON Zuid-Holland Zuid)

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
zaterdag 13 april 2019 10:00
 
 

Een excursie om er (weer) in te komen: voor beginners die willen leren inventariseren en voor de gevorderden die er zo in het begin van het seizoen weer lekker in willen komen door plantennamen en determinatiekenmerken weer even op te halen.

Kilometerhok 83-426 omvat een stuk van het dorp Hekelingen, moestuinen, de dijk en oevers van het Spui, een stukje recreatiegebied en wat weiland en akkers. Dit hok is nooit compleet onderzocht, dus wat we zullen vinden is een verrassing. Er is één bijzondere waarneming uit dit hok bekend: de Bostulp. We zullen kijken of de tulpen er nog staan en misschien bloeien ze wel (het is er wel het goede seizoen voor, maar ze staan erom bekend dat ze lang niet altijd bloeien).

Verzamelen: Dorpsstraat 85, Hekelingen (parkeerplaats)
OV reizigers kunnen een lift krijgen vanaf metrostation Spijkenisse centrum als ze zich daarvoor melden.

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl