Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

De Banken en Gele krengen excursie (FLORON Zuid-Holland Zuid)

Emailadres 
Naam 
Telefoonnummer 
zaterdag 15 juni 2019 10:00
 
 

Veel floristen vinden al die gele bloemen maar lastig, sommigen hebben het zelfs over die gele krengen. Het gaat dan meestal over paardenbloemachtigen zoals Kleine en Vertakte leeuwentand, Klein en Groot streepzaad, Gewoon en Glad biggenkruid, Melkdistels, Akkerkool; maar ook de Gele kruisbloemen zijn er een hoop van die soms veel op elkaar lijken (Kool- of Raapzaad, Herik, Kleine of Grote zandkool, (Steen)raketten etc.)

We gaan rondstruinen in deze omgeving en zullen daarbij vooral uitkijken naar "gele krengen" en dan uitleggen/laten zien en opzoeken waar je op kunt letten en ezelsbruggetjes en veldkenmerken uitwisselen. Zijn er te weinig gele bloeiers, dan kijken we natuurlijk verder wat er verder voor leuks te beleven valt.

Programma: in ieder geval van 10.00-12.30 en bij voldoende belangstelling ook in de middag, tot uiterlijk 16 uur.

Verzamelen:
Parkeerterrein De Banken, Verlengde Strandweg, 's-Gravenzande (betaald parkeren)
Bushalte: Strandweg, 'sGravesande (10-15 minuten lopen)

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl