Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Binnenkort worden de FLORON-kampen voor 2019 bekend gemaakt.

   
   
   
 

 

Midzomerplantenjacht Vlindertuin Zuidlaren (FLORON Drenthe)

vrijdag 15 juni 2018 19:00
 
 
Vrijdag 15 juni 19.00u, Zuidlaren.

Midzomerplantenjacht in de Vlindertuin Zuidlaren. IVN Vlindertuin Zuidlaren organiseert een plantenjacht voor zowel gevorderden als beginners. Van jong tot oud, iedereen is welkom. We gaan kijken naar algemene planten en, als je wilt, kun je vooraf 5 bloeiende (alleen veel voorkomende) planten uit je eigen buurt fotograferen. Floristen gaan je helpen deze op naam te brengen.

Met ervaren florist wandel je in een klein groepje door IVN Vlindertuin en omgeving op zoek naar verschillende soorten wilde planten. Je hoeft niets van planten af te weten, maar natuurlijk hopen we wel dat je meehelpt met het speuren naar soorten.Tijdens deze speurtocht gaan we ze op naam brengen en leer je vast en zeker een groot aantal nieuwe planten kennen en herkennen.

Het verzamelpunt is de parkeerplaats van het zwembad nabij het volkstuinencomplex, aan de Wilhelminalaan 1 in Zuidlaren. 

Aanmelden niet is niet nodig.

Voor vragen kunt u mailen naar: BerElsHeijman@hetnet.nl