Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Binnenkort worden de FLORON-kampen voor 2019 bekend gemaakt.

   
   
   
 

 

Midzomerplantenjacht Landgoed Visdonk (FLORON Noord-Brabant Markiezaat)

vrijdag 15 juni 2018 11:00
 
 
Vrijdag 15 juni 11.15u, Roosendaal.

Midzomerplantenjacht. We gaan op vrijdag 15 juni inventariseren in een natuurgebied van Natuurmonumenten (daar is vergunning voor verleend): Landgoed Visdonk bij Roosendaal. Het gebied is groot genoeg om meerdere dagen rond te lopen maar we nemen deze vrijdag het deelgebied rond het Rozenven in km-hok 92-390 om te inventariseren.

We starten om 11.15 uur aan de Muizendreef (zijweg van de Boswachtersdreef, https://goo.gl/maps/2DPB1wN4qUU2) Roosendaal. Hier is ruimte voor enkele auto's om te parkeren. Rond het Rozenven ligt natte heide met o.a. Kleine zonnedauw en in het ven Moerashertshooi. In de bossen zoeken we naar Gewone salomonszegel en proberen we de Echte guldenroede terug te vinden. Uiterlijk 16.00 uur zijn we weer terug bij de auto, lunch mee, verder wordt stevig en waterdicht schoeisel geadviseerd. De excursie is ook geschikt voor beginnelingen.

Aanmelden kan bij Petra van der Wiel (pvdwiel@telfort.nl).