Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juni 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Openingsavond Groot-Amsterdam (FLORON-KNNV) (AFGELAST)

dinsdag 14 april 2020 20:00
 
 

Het is een goede traditie dat het nieuwe botanische jaar geopend wordt met een avond voor Floron en de KNNV. Ton Denters zal zijn nieuwe stadsgids van planten introduceren ofwel waarom hij zich toch liet overhalen om een nieuwe versie te schrijven.

Dan de plannen voor 2020. In 2020 worden er weer hokken gestreept voor Floron. Er wordt bij deze streepexcursies in de eerste een á twee uur de tijd genomen om met een flora te determineren en foto’s te nemen. Zo mogelijk houden we pauze in een etablissement. Na de pauze ligt de nadruk meer op het inventariseren en gaat het tempo wat omhoog. Dit deel is meer voor gevorderden.
Tenslotte zal Hanneke Waller een exposé geven over de streepexcursies van afgelopen jaar

Aanvang 20:00 in Kantine DNO
Programma
Dinsdagavond 14 april 2020
- 19:30 Zaal open
- 20:00 Peter Wetzels opening
- 20:05 Ton Denters: Stadsflora van de Lage Landen. Een exclusieve special over zijn nieuwe gids die rond deze tijd zal verschijnen
- 20:45 Peter Wetzels: Vooruitblik PWG/FLORON 2020
- 21:00 Pauze voor koffie en thee.
- 21:15 Hanneke Waller: FLORON-excursies van D14 in 2019 met als thema de kleine kernen.
- 22:00 Sluiting

De avond vindt plaats in de kantine van de Groenvoorziening van Gedenkpark (begraafplaats) De Nieuwe Ooster (DNO), Ingang Rozenburglaan 5, 1097 GA Amsterdam (dus geen Kruislaan!)
Vanaf de ingang Rozenburglaan (achter het hek kan worden geparkeerd) is het ca. 2 minuten lopen naar de kantine.