Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Inventarisatie-excursie Muiden (FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 1 september 2019 10:30
 
 

Onder leiding van Peter Wetzels wordt kilometerhok 133-482 bij Muiden geïnventariseerd. Muiden is een klein havenstadje met veel kademuren. Zo klein als het is heeft het een eigen jaren '70 nieuwbouwwijkje. Samen met wat vestingwerken en met een stuk laagveenweide is dit een gevarieerd hok. Ooit er drie zeldzame varens gevonden: Noordse streepvaren, Rechte driehoeksvaren en Zachte naaldvaren. De streepexcursie is ook geschikt voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte).

Verzamelen om 10:30 op de parkeerplaats aan de Lange Muiderweg aan de zuidkant van Muiden. De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze op het terras van Café Ome Ko.

Aanmelden (niet verplicht) en meer informatie bij Peter Wetzels ( floronamsterdam@gmail.com ). Zet in de titel Aanmelding Muiden. Bij aanmelding krijg je een lijst met de plantensoorten die vanaf 1990 in het kilometerhok gevonden zijn.