Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Inventarisatie-excursie Assendelft (FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 4 augustus 2019 10:30
 
 

Onder leiding van Peter Wetzels wordt kilometerhok 111-498 bij Assendelft geïnventariseerd. Dit dorp in het veenweidegebied heeft naast de Dorpsstraat met oude bebouwing ook een aantal nieuwbouwwijken. Daarnaast zijn er in het kilometerhok een kerkhof en drie volkstuincomplexen. In 1990 is het hok voor het laatst onderzocht. De streepexcursie is ook geschikt voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte)

Verzamelen om 10:30 voor de RK kerk Sint Odulphus, Dorpsstraat 572 te Assendelft. De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Het Wapen van Assendelft.

Aanmelden (niet verplicht) en meer informatie bij Peter Wetzels ( floronamsterdam@gmail.com ). Zet in de titel Aanmelding Assendelft. Bij aanmelding krijg je een lijst met de plantensoorten die vanaf 1990 in het kilometerhok gevonden zijn.