Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Gedroogde grassen determineren (KNNV Utrecht)

donderdag 16 mei 2019 19:30
 
 
Donderdag 16 mei tussen 19.30u en 21.30u verzorgt KNNV Utrecht een workshop rondom het determineren van gedroogde grassen, onder leiding van Richard Janzen. De activiteit zal plaats vinden bij de Grifsteede (Van Swindenstraat 129, 3514 XR in Utrecht).

Na een korte inleiding over de bloeiwijzen van grassen gaan we in kleine groepjes grassen determineren. Hiervoor is een goede loep, eventueel prepareernaald en een goede flora, de Heukels en/of de Eggelte, nodig.

Er is ruimte voor maximaal 20 personen.

Voor aanmeldingen en/of meer informatie: plantenwerkgroep@utrecht.knnv.nl.