Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Studieavond Anjerachtigen (KNNV Wageningen)

dinsdag 19 maart 2019 20:00
 
 

Dinsdag avond 19 maart tussen 20.00u en 22.00u verzorgt KNNV Wageningen een studieavond Anjerachtigen. De studieavond vindt plaats bij Het Groene Wiel (Hedrikweg 14b, 6703 AW in Wageingen) onder leiding van Leny Huitzing.

We oefenen in het determineren aan de hand van een aantal nauwkeurige tekeningen opdat we de planten in het veld sneller herkennen. Na de pauze worden er dia’s van planten uit deze familie vertoond. Graag een Flora meenemen (liefst Heukels 2005 of Veldgids Nederlandse flora 2007 of later).

Voor aanmeldingen en/of meer informatie: Leny Huitzing (lenyhuitzing@planet.nl)