Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Studiedag grassen en schijngrassen (KNNV Wageningen e.o.)

zaterdag 18 mei 2019 10:00
 
 

Op zaterdag 18 mei tussen 10.00u en 16.00u verzorgt KNNV Wageningen een studiedag rondom grassen en schijngrassen. De studiedag vindt plaats bij restaurant Campman (Hartenseweg 23, 6871 NB Renkum).

De kosten voor de studiedag bedragen € 10,-, graag contact meenemen.

Hieronder vindt u het programma voor de dag:

- 10.00 uur: Opening door Bart Heijne (KNNV landelijk bestuur)
- 10.30 - 11.15 uur: Lezing “Inleiding in de Grassen en Schijngrassen” door Erik Simons. Erik is district coördinator van Floron en kenner van de flora van het Renkums Beekdal bij uitstek.
- 11.15 – 12.00 uur Lezing “Grassen en het Nederlandse natuurbeleid.” door Dick Bal. Dick Bal van het Ministerie van LNV zal ingaan op de rol die grassen spelen als belangrijke component van (internationaal) beschermde ecosystemen. Hoewel grassoorten geen hoge ‘aaibaarheid’ hebben, bepalen ze wel de structuur van graslanden, vormen ze voedsel voor dieren en zijn ze kwaliteitsindicator voor habitattypen.
- 12.30 -13.30 uur lunch. Koffie en thee is aanwezig. Lunch graag zelf meenemen.
- 13.30 -16.00 uur praktijk in het Renkums Beekdal o.l.v. Erik Simons.
- Sluiting

Inschrijvingen zijn gesloten! 

Voor meer informatie: Ina van Keulen (ina.vankeulen@chello.nl)