Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Inventarisatie-excursie Wormerveer (FLORON district Noord-Holland Midden)

vrijdag 3 mei 2019 13:00
 
 

Ten oosten van station Wormerveer ligt kilometerhok 115-500 waar lange tijd niet is geïnventariseerd. Door dit hok loopt de Zaan. Het omvat verder een woonwijk met waterpartijen, bedrijventerrein en parkje, kortom een prima hok voor beginners en gevorderden om kennis op te doen of op te frissen aan het begin van het seizoen. Er wordt gedetermineerd met een flora. 

Verzamelen om 13:00 uur bij het parkeerterrein van de Dekamarkt Koetserstraat 1, 1531 NX Wormer. De excursie is rond 16:30 uur afgelopen.

Aanmelden gewenst bij Jeanette den Herder florond13@gmail.com