Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel)

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Zure sloten excursie (FLORON ZHZ, max 16 deelnemers)

zaterdag 10 augustus 2019 10:00
 
 

Een excursie naar de Zuidplaspolder, nabij Moordrecht, een bijzonder gebied in Zuid-Holland met (katten)klei-veengebied met veel kwel. In combinatie met de ijzerhoudende ondergrond zorgt dit voor een voedselarm, zuur milieu. Hier komen soorten voor zoals Kleinste egelskop, Vlottende bies en Glanzig fonteinkruid.

De provincie Zuid-Holland doet proeven met herinrichting om de bijzondere ecologische omstandigheden van het gebied te bewaren/beter tot hun recht te laten komen.

Verzamelplek: Moordrecht, Middelweg 20 (parkeerterrein bij McD en "Pleisterplaats") Daarvandaan carpoolen naar excursieplek twee kilometer verderop (hok 103-445). Openbaar vervoer/lift: de locatie is slecht bereikbaar met openbaar vervoer. Laat het weten als je een lift wilt hebben dan probeer ik je te koppelen aan een andere deelnemer, wat betreft ophalen bij een station kan ik aanbieden dat je in Gouda wordt opgepikt.

Aanmelden:
Verplicht (want maximum aantal deelnemers: 16)
Opgeven bij Willemien Troelstra: willemien.troelstra@xs4all.nl