Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: woensdag 18 januari 2023 19:30 Download agenda-item

De grote 'staketsel' quiz

Woensdagavond 18 januari, 19:30 - 20:30 digitaal via ZOOM

In de winter, als de meeste planten in rust verkeren, staan in het veld de kale overblijfselen van het voorbije bloeiseizoen. Benieuwd hoeveel van deze ‘staketsels’ jij op naam kunt brengen? Doe dan mee met de grote staketselquiz! De quiz wordt georganiseerd door quizmaster Stef van Walsum.

Vul dit formulier in om je op te geven. Je ontvangt een dag van tevoren een email met de toegangslink naar Zoom.

Vorige Plantenjacht Obdam
Volgende Lezing: Tandjes en Tuitjes - wegwijs in de Duizendknoopfamilie

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven