Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Tot de maand mei zijn vanwege de coronamaatregelen alleen de on-line activiteiten vermeld. De overige geplande activiteiten vanaf 1 mei staan wel op de agenda, in de hoop dat we bij aanvang van het bloeiseizoen weer gezamenlijk op pad kunnen. Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: zaterdag 29 mei 2021 10:00 Download agenda-item

Plaats: Parkeerplaats Preekhilpolder


Excursie Preekhilpolder

Za 29 mei 10-16u.

De Preekhilpolder ligt in de zuidwesthoek van ons district, nog net op Goeree-Overflakkee. Het is een prachtige plek met een rijke en interessante flora. De oude inlaag aan de zeekant is in beheer bij Zuid-Hollands Landschap, het gedeelte ten noorden daarvan is in particulier bezit en is zo'n tien jaar geleden als natuurgebied ingericht. We hebben toestemming om beide stukken te inventariseren.

  • Maximaal twintig deelnemers
  • We verdelen ons over twee of drie groepen.

Verzamelen:   

  • automobilisten kunnen parkeren op de 'parkeerplaats Preekhilpolder
  • OV: bushalte Oudelandseweg, Ouddorp.  OV gebruikers kunnen bij de bushalte worden opgepikt of direct naar een startpunt lopen, geef bij je aanmelding door wat je wil. 
  • Wil je een lift: laat het me weten, dan probeer ik je aan iemand te koppelen.
  • Kunnen er mensen meerijden? dan hoor ik dat graag.

Aanmelden

  • Verplicht vanwege maximum van twintig deelnemers.
  • Graag uiterljik woensdag 26 mei
  • Stuur een mailtje aan Willemien Troelstra
Vorige Excursie omgeving Huis ter Heide
Volgende Inventarisatie met de Plantenwerkgroep Heemtuin Muntendam

 

 

 

 Naar boven