Activiteiten

Datum: vrijdag 24 september 2021 12:00 Download agenda-item

Startevenement Oeverlopers (Tilburg)

Vissen- en plantenexcursie aan de Oude Leij bij Tilburg

Heb je zin om, gewapend met een schepnet en werphark, de sloot te onderzoeken? Ga dan op vrijdag 24 september mee op een vissen- en plantenexcursie aan de Oude Leij bij Tilburg tijdens het startevenement van het project ‘Oeverlopers’.

Op deze dag geven ecologen van FLORON en RAVON, in samenwerking met Waterschap Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel en IVN Brabant een introductie in Oeverloperonderzoek naar waterplanten en vissen in drie verschillende beekdalen. Van 12:00 tot 14:00 uur kun je bij de Oude Leij bij Tilburg mee op onderzoek.

Deze excursie is het startsein van het project Oeverlopers, waarbij vrijwilligers (de zogenaamde 'Oeverlopers') de komende jaren drie beken in Noord-Brabant onderzoeken. Hoe ontwikkelen de planten en dieren zich op deze plekken? Wat zegt dat over hoe schoon de beken zijn? En moet er worden ingegrepen? Het zijn zomaar wat vragen waar we antwoord op gaan krijgen. Iedereen met interesse in het waterleven kan zich aansluiten. En wij helpen je bij het onderzoeken! Zo geven we cursussen en tips, maar je eigen kennis en ervaringen zijn ook welkom!

Doe je mee?

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze onderzoeken? Meld je aan door een mail te sturen naar info@floron.nl. De verzamellocatie volgt per mail.

Vorige Startevenement Oeverlopers (Middelrode)
Volgende Startevenement Oeverlopers (Eindhoven)


Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven