Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
Hollands Duin vr 22 juni t/m zo 24 juni 2018 
Ameland vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Midzomerplantenjacht Schoorl duinrand en dorp (FLORON Noord-Holland-Midden)

zaterdag 16 juni 2018
 
 

Zaterdag 16 juni 10.00-16.00 uur  Schoorl duinrand en dorp
Inventarisatie-excursie met Midzomer Plantenjacht

In km 108-523 ligt de zuidkant van Schoorl bij het Klimduin. Dit hok is ruim 20 jaar niet bekeken. Hoog tijd voor een nieuwe inventarisatie van de overgang van de Schoorlse duinen naar polder met dorp en open stukken. Na een korte blik in de duinen gaan we naar het dorp met duinrellen, veel groen, weilanden, sjieke woonwijken en drukke wegen. Het is het weekend van de landelijke Midzomer Plantenjacht van Floron, dat 30 jaar bestaat.

We gaan determineren met de flora (neem 10x loep mee) en de gegevens invoeren via de NOVA app op de smartphone. De excursie is geschikt voor beginners en gevorderden. In verband met de drukke Duinweg die door het hok loopt, graag een veiligheidshesje meenemen, als je dat in je auto hebt liggen.

Verzamelen: 10.00 uur aan de voet van het Klimduin GPS 108.05-523.90 Schoorl is goed bereikbaar met de bus vanuit Alkmaar. Parkeren is moeilijker en duur in Schoorl en er is veel eenrichtingsverkeer. Kom dus tijdig. De excursie duurt tot 16 uur.

ATTENTIE: het eerder genoemde gratis parkeerterrein blijkt onlangs afgesloten. Parkeren in Schoorl kost ca. 1,90 euro per uur.


Aanmelden (niet nodig) en meer info via een mail aan florond13@gmail.com Tijdens de excursie is Thea Spruijt bereikbaar via 06 237 39 622