Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Waterplantenexcursie in het Oudeland van Strijen (Hoekse Waard) (FLORON Zuid-Holland Zuid)

Emailadres 
Naam 
Telefoonnummer 
zaterdag 4 augustus 2018 10:00
 
 

Waterplanten worden vaak over het hoofd gezien en mensen vinden ze relatief lastig. Daarom een excursie met specifieke aandacht voor water- en oeverplanten. In het verleden is in het Oudeland van Strijen een flinke variatie aan waterplanten gevonden. We hopen daar nog veel van terug te vinden. In samenwerking met de plantenwerkgroep van het Hoekse Waards Landschap, in het bijzonder Frank van Gessele.

verzamelen: nader te bepalen.

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl