Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018
Wageningen   za 29 t/m zo 30 september 2018
 


Eindejaars Plantenjacht Muntendam

donderdag 28 december 2017 09:30
 
 

Op donderdag 28 december organiseren de Vrienden van de Heemtuin Muntendam een Eindejaars Plantenjacht. Vorig jaar stonden er 11 soorten in bloei en in 2015 maar liefst 35 soorten! Hoe zal het dit jaar zijn? Vinden we nog een bloeiend Madeliefje of vinden we al een bloeiende Wrangwortel? Leuk wordt het zeker, om zoveel mogelijk bloeiers binnen een uur gaans te vinden. Doet u mee? Geeft u zich dan op bij onderstaand mailadres.

Datum: donderdag 28 december, 's morgens om 9.30 uur.
Startpunt: parkeerplaats van Heemtuin Muntendam, Nieuweweg 127, Muntendam.
Opgave voor deelname: vriendenvandeheemtuin@gmail.com
Leiders: Adri Akkerman en Annie Vos