Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018
Wageningen   za 29 t/m zo 30 september 2018
 


Aftrap 5000-soortenjaar NP Hollandse Duinen - FLORON-district Hollands Duin

zaterdag 6 januari 2018 10:00
 
 

In 2018 houden Dunea, Staatsbosbeheer en EIS Kenniscentrum Insecten een 5000-soortenjaar in het NP Hollandse Duinen. Samen met een aantal natuurorganisaties worden inventarisatie-activiteiten gehouden. De verwachting is dat dit veel nieuwe verspreidingsgegevens oplevert. Vandaag is de aftrap van dit project met excursies gericht op o.a. stranddieren, planten, mossen, vogels en waterdieren. Het streven is om op deze dag al 1000 soorten te zien. Onder leiding van florist Peter Hegi wordt vandaag naar wilde planten gekeken.

Start: om 10.00 uur bij het Dunea-bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel. (adres: Meijendelseweg 40, 2243 GN Wassenaar)

Opgave: Van te voren aanmelden bij Peter Hegi (hegi@xs4all.nl). Wie zich aanmeldt kan rekenen op koffie en soep met broodjes.