Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Stadsplanten zoeken in Seghwaert (Zoetermeer) (FLORON district Hollands Duin)

zaterdag 26 augustus 2017
 
 
De Zoetermeerse wijk Seghwaert is een typisch jaren ’70 wijk. In 1976 werden hier de eerste honderd woningen opgeleverd. De bedoeling was een beschut woon- en leefklimaat te realiseren met een stratenplan met vele vertakkingen en fijnmazige groenvoorzieningen. Bij de aanleg zijn indertijd veel inheemse bomen en struiken gebruikt die ook in het omliggende polderlandschap veel voorkomen. Natuurlijk groen was in de jaren ’70 van de vorige eeuw in de mode en ook nieuwe bewoners speelden daar met hun eigen tuin op in.
Tegenwoordig is kleinschalig openbaar groen lastig en duur in onderhoud en nemen hier en daar bewoners zelf het heft in handen. Juist in deze wijk is de grens tussen cultuur en natuur vaag. Tuinplanten verwilderen in het openbaar gebied en de wilde flora dringt extensief onderhouden tuinen binnen, tot vlak bij de voordeur. Wat streep je wel en wat niet is hier de steeds weer  terugkerende vraag. Om die reden hebben we deze wijk uitgekozen om naar stadsplanten te kijken en die discussie ter plekke te voeren.

Verzamelen:
26 augustus om 10.30 uur bij RSR-station Seghwaert (lijn 3 en 4 vanuit Den Haag CS/Den Haag laan van NOI)  Coördinaten: 95.213 –453.115

Opgave: voor opgave of nadere informatie kunt u terecht op: zoetermeer@knnv.nl