Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2017

​FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

 Amsterdam do 15 t/m ma 19 juni 2017
 Vollenhove vr 30 juni t/m ma 3 juli 2017 
 Woerden vr 21 t/m zo 23 juli 2017 
 Lauwersmeer vr 25 t/m zo 27 augustus 2017

 

FLORON-kampen 2018

Hollandsch Duin     vr 22 t/m 24 juni 2018

 

Biesbosch inventarisatiedag - liefst opgeven voor 21 augustus

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
woensdag 30 augustus 2017 09:00
 
 

De Biesboschdag in mei was met twintig deelnemers een groot succes. Daarom organiseren FLORON-districten Noord-Brabant Baronie en Zuid-Holland Zuid samen nog een dag in september om kilometerhokken in de Brabantse Biesbosch te inventariseren. Het gaat om het zeer waterrijke gebied vanaf de Petrusplaat naar het Oosten. Boswachter Theo Muusse zorgt voor bootvervoer zodat we diverse eilanden en eilandjes kunnen bezoeken.

Startplek: Biesbosch Museum eiland, Hilweg 2, Werkendam.

Wil je mee? Geef je, liefst voor 21 augustus, op bij Willemien Troelstra of Jacques Rovers dan houden we je op de hoogte.