Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Excursie Schildwolde (FLORON district Groningen)

zaterdag 2 september 2017 09:30
 
 

Midden in het voormalig veengebied met de namen Sans Souci en ’t Veen liggen op een zandrug de dorpen Slochteren, Schildwolde, Hellum en Siddeburen. Van enkele dorpshokken zijn geen of slechts enkele soorten bekend. Voorwaar een uitdaging om flink wat soorten te strepen!

Verzamelen om 9.30 uur in Schildwolde op de parkeerplaats voor de begraafplaats aan de Jufferweg (N865); tussen de afslag Schildwolde van de provinciale weg N387 en de Juffertoren.

Voor meer informatie, mail Annie Vos of Willem Stouthamer