Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
Hollands Duin vr 22 juni t/m zo 24 juni 2018 
Ameland vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Stadsexcursie Gouda (FLORON Zuid-Holland Zuid)

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
zaterdag 30 september 2017 10:00
 
 

Gouda heeft een mooi oude stadscentrum met veel steegjes, kades en hier en daar een plukje groen of een braakliggend terreintje. De KNNV Gouda, Tim vander Vondevoort en Wim Vuik hebben daar in het verleden al heel wat afgestruind en leuke soorten gevonden. De twee/drie hokken waar het centrum in valt zijn al weer tien jaar of meer geleden voor het laatst grondig geïnventariseerd, dus een mooie aanleiding om de jaarlijkse stadsexcursie dit jaar in Gouda te houden. Tim van de Vondevoort bereidt de excursie voor door wat leuke vondsten uit het verleden te markeren zodat we daar in ieder geval even kunnen kijken of de soorten er nog steeds staan (zoals Herfstalsem, Steenbreekvaren, Anna Paulowna boom of Straatwolfsmelk).

Verzamelpunt: treinstation Gouda noordzijde (= achterkant).
Adres: Burgemeester Jamessingel 25 (Cinema Gouda) grenst aan de afspreekplek.
Voor automobilisten: iets meer naar het westen langs de Jamessingel is een parkeerterrein en naar het oosten een parkeergarage.

Kilometerhokken die we gaan bekijken:

  • het stationshok (108-447) is in 2007 voor het laatst grondig onderzocht: 300 waarnemingen in één jaar.
  • het hok ten zuiden daarvan (108-446) is in 2002 voor het laatst gedaan
  • en als er veel belangstelling is kunnen we het zuidwesthok (107-446) ook nog mee pikken.

Opgeven: Graag uiterlijk 26 september bij willemien.troelstra@xs4all.nl, maar als je je op het laatste moment bedenkt ben je ook welkom.
Wil je graag carpoolen laat je dat dan even weten? Als ik dan samenreismogelijkheden zie breng ik deelnemers met elkaar in contact.