Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
Hollands Duin vr 22 juni t/m zo 24 juni 2018 
Ameland vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Excursie naar Oostvoornse meer (FLORON Zuid-Holland Zuid)

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
zaterdag 20 mei 2017 10:00
 
 

Via duinen, Groene strand, Boulevard en landgoed Mildenburg struinen we (zonder te inventariseren) naar de oostkant van het Oostvoornse meer. Daar inventariseren we 's-middags hok 066-438 tussen het Oostvoornse en Brielse meer. Op weg naar het 'inventarisatiehok' komen we vele typische soorten tegen van de kust- en duinvalleiflora. Denk bijvoorbeeld aan Kromhals, Fijne kervel, Stinkende ballote, Driedistel, Zeekool en Glad parelzaad. In de middag komen we bij het inventariseren een deel natuurlijk weer tegen en wordt dat aangevuld vele andere soorten.

Kilometerhokken: 064 tot 066-437 (typische soorten bekijken) 066-438 (inventariseren)
Verzamelpunt: Strandweg 4, Oostvoorne, op de parkeerplaats tegenover Paviljoen de Duinrand
Ophaalpunt voor OV: Bushalte de Ruy in Oostvoorne, aansluitend op de bus die om 9.50h arriveert uit Spijkenisse

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl