Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Ameland   vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug   vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

FLORON-kamp Lauwersmeer

vrijdag 25 augustus 2017 13:00 tot zondag 27 augustus 2017 18:00
 
 
Willem Stouthamer en Annie Vos organiseren aan het eind van de zomer een kampje in het Lauwersmeergebied. Het oostelijk deel is vrij toegankelijk militairoefenterrein en het westelijk deel wordt beheerd door SBB. Hoewel de orchideeën uitgebloeid zijn, is er nog ruim voldoende over om op naam te brengen, zoals Bitterling, Rode ogentroost, Kwelder- en Zilte zegge. Verder zijn de kwelders optimaal (Dunstaart, verschillende lepelbladen, spurries, zoutgrassen en vetmuren!), en genoeg pittoreske dorpjes met moestuinen (met verschillende ereprijzen en misschien de zeldzame Gladde ereprijs) en kerkhoven om te genieten en te inventariseren.

Op het schiereiland, ten zuidwesten van Zoutkamp, aan het Reitdiep ligt de rustig gelegen camping De Rousant waar het FLORON kamp gehouden wordt. Een zee van ruimte voor je tent of caravan. Wil je met tent of caravan bivakkeren bij een van de monumentale zeeboeien (nu sanitair-units), of dichter bij de Druivenkas? Of wil je liever overnachten in een trekkershut, of in het sluiswachtershuis gelegen aan de N 388 /ingang schiereiland? Voor een plattegrond van de camping klik hier.

Dit kamp biedt vele overnachtingsmogelijkheden. Reserveren voor overnachtingen in een trekkershut of in het sluiswachtershuis (met 4 slaapkamers) kan tot 1 maart 2017. Dit moet je zelf regelen. Hoe meer personen zo’n accommodatie delen hoe minder de kosten zijn. Ga naar Camping de Rousant en klik op Accommodaties en op Tarieven voor de prijzen. Vermeld bij reservering wel dat je FLORON-deelnemer bent! Kies je voor kamperen dan kun je volstaan met aanmelding bij Annie (zie hieronder).

De Druivenkas/Wintertuin, met eind augustus rijpe druiven is ons gezamenlijk onderkomen waar we in de namiddag en ‘s avonds kunnen determineren. We kunnen hier individueel of gezamenlijk eten. Er is een keukentje met koffie-en-thee en een koelkast. En last but not least: een vuurstookplaats met houtstapel!

Dit is een zelfverzorgingskamp. Ieder zorgt voor eigen maaltijden en drankjes. Voor liefhebbers laten we op de zaterdagavond pizza’s uit Zoutkamp bezorgen. De kosten voor dit kamp zijn €5 per dag en €10 voor het weekend exclusief het kampeergeld. Je mag ook één dag komen. Op loopafstand zijn in Zoutkamp een goede supermarkt en bakker. De voornaamste 1:25000 topografische kaarten zijn 6F Zoutkamp en 2G Lauwersmeer. 

Aanvang: Het kamp begint op vrijdagmiddag 25 augustus om 13.00 uur. Op zaterdag en zondag beginnen de excursies om 9:00 uur.

Opgave bij: Annie Vos  (arvossmit@planet.nl)