Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Dorst & Oosterhout    do 31 mei t/m zo 3 juni 2018
Hollands Duin vr 22 juni t/m zo 24 juni 2018 
Ameland vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Excursie Hilversum Nimrodpark (FLORON district Groot-Amsterdam)

zondag 30 april 2017 10:30
 
 

Ga mee een kilometerhok in Hilversum inventariseren onder leiding van Peter Wetzels. Bezocht wordt een kilometerhok (coördinaten 138-472) in de Hilversumse wijk Nimrodpark. Het Spanderswoud bevindt zich in dit hok, evenals de randen van de landgoederen Jagtlust en Hilverbeek als een villawijk met zwaar geboomte. Het hok ligt op de overgang van zand en veen en deze omgeving is in het voorjaar op z'n mooist. In de jaren '70 is dit kilometerhok voor het laatste goed geïnventariseerd, dus het is hoog tijd te kijken welke planten er nu gevonden gaan worden. Deze excursie is voor beginnende inventariseerders. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels' of Eggelte). Een basiskennis van de flora is vereist.

Verzamelen om 10:30 uur op het Kraanvogelplein 1: de parkeerplaatsen van het Comeniuscollege (Bisonlaan 1), net ten zuiden van het hok. De excursie duurt tot 16:00.

Aanmelden (verplicht) kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Nimrodpark. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met voorjaarssoorten die vanaf 1975 gevonden zijn.