Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2018

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Dorst & Oosterhout    do 31 mei t/m zo 3 juni 2018
Hollands Duin vr 22 juni t/m zo 24 juni 2018 
Ameland vr 24 t/m zo 26 augustus 2018
Utrechtse Heuvelrug vr 21 t/m zo 23 september 2018

 

 

Openingsavond Groot-Amsterdam FLORON-KNNV

dinsdag 4 april 2017 20:00
 
 

Het is een goede traditie dat het nieuwe botanische jaar geopend wordt met een avond voor FLORON en de KNNV. We gaan het hebben over de resultaten van 2016 en dat is allereerst het project 'Het nieuwe strepen'. Ton Denters gaat verslag doen van de inventarisatie van het Stenen Hoofd, welke plaats vond op 3 juli 2016. Uiteraard is er aandacht voor de bijzondere soorten welke afgelopen jaar gevonden zijn. Afsluitend gaan we het hebben over de plannen voor 2017. Er komt een FLORON-kamp in Amsterdam van donderdag 15 juni tot maandag 19 juni 2017. De plannen voor dit kamp worden toegelicht. Daarnaast willen we het hele seizoen streepexcursies aanbieden. We willen samen met jullie bekijken welke kilometerhokken geïnventariseerd worden. Voor startende floristen worden drie of vier beginnersexcursies georganiseerd, waarin veel tijd is voor determineren en het oefenen met het maken van determineerbare foto's. Mogelijke bestemmingen voor de excursies zijn Beverwijk, Hilversum-Nimrodpark, Diemen-centrum en de Zuidas. 

De openingsavond begint op 20:00 uur in de kantine van de Groenvoorziening van Gedenkpark De Nieuwe Ooster (DNO), ingang Rozenburglaan 5, 1097 GA Amsterdam (dus geen Kruislaan!). Bij de ingang Rozenburglaan kan achter het hek geparkeerd worden. Vanaf daar is het ongeveer 2 minuten lopen naar de kantine.